Produkty

• Izolat białka sojowego GS5200A
• Izolat białka sojowego GS5100
• Koncentrat białka sojowego GS6100

Izolat białka sojowego GS5100

Zastosowanie
Produkt ten jest wysokiej jakości izolatem białka sojowego przeznaczonym przede wszystkim do kiełbas grubo rozdrobnionych, wędzonek i mrożonej żywności.
Neutralny smak, zapach i barwa pozwalają na szerokie zastosowanie zarówno w produktach wieprzowych i drobiowych.

Właściwości
- Zawartośc białka – ponad 90% w suchej masie.
- Jasna barwa i neutralny smak.
- Doskonałe właściwości żelujące.
- Wzmacnia strukturę produktów blokowych, poprawia ich krajalność
- Zapobiega powstawaniu podcieku galarety i tłuszczu,
- Charakteryzuje go wysoka czystość mikrobiologiczna pozwalająca na zachowanie wysokiej jakości podczas procesu produkcji.
- Wpływa bardzo korzystnie na strukturę produktu. Zapewnia jednolity przekrój oraz zwięzłość plastra,
- Idealnie wchłania się do produktu dzięki specjalnej budowie mikrocząsteczek.
- Doskonałe wchłanianie wody i oleju, poprawia końcową wydajność.
- Bardzo dobrze rozpuszczalny.
- Zmniejsza ubytek w wyrobie gotowym pakowanym próżniowo w atmosferze gazów ochronnych.

Dozowanie
- Według dobrej praktyki technologicznej

Pochodzenie surowca.
Wyprodukowany z niemodyfikowanych genetycznie ziaren soi (NON GMO).
Posiadamy certyfikat SGS IP & Non GMO Supply Chain Certification.

Produkt spełnia aktualne wymagania mikrobiologiczne i pozostałe parametry jakości zdrowotnej obowiązujące w Polsce i Unii Europejskiej.



GUSHEN | 2009